Op weg naar huis

3 september 2023 - Kaspakas, Griekenland

Vandaag kwam dan eindelijk het verlossende belletje. We vertrekken per boot van limnos naar Thessaloniki om 2 uur 50 en worden dan opgehaald op de haven en gebracht naar een hotel. Tevens haalt de taxi de dozen op daar waar onze vriend Christos ze voor ons bewaard. Hem natuurlijk op de hoogte gebracht. Daarna kunnen we aan de slag om alles weer in te pakken, (ruim een week nadat we ze hebben uitgepakt) om vervolgens de volgende dag met taxi naar Kavala te reizen en daar op het vliegtuig te stappen naar Dusseldorf. En daar moet nog het staartje aan gebreid worden.

Eindelijk duidelijkheid. Dat gaf  ons de rust om vandaag nog iets leuks te plannen. We zijn het kasteel bij dag gaan bekijken. En uiteraard nog geplonst in de zee. Ik dan. Ook nog een grappige ontmoeting gehad met Anastacia uit Australië. Wij zaten een ijsje te eten en zij bestelde ook, waarna ik vroeg of ze bij ons wilde zitten. Dat was erg gezellig! Zij was lekker zwervend met backpack en ze zou met dezelfde boot gaan vannacht. En zo hebben we samen doorgebracht. Zij lekker douchend bij ons, samen gegeten en ze kon nog even liggen op een bedje, we hadden er genoeg in de kamer. In ruil daarvoor heeft zij de fiets van kees meegenomen tot in de boot, en helpt ze ons ook weer straks op de kade. Leuke ontmoeting! Nu aan boord een slaapstoel moeten veroveren, want hier heerst de 'handdoekjes leggen' mentaliteit. Echt ernstig. Mensen durven met droge ogen stoelen te bezetten met tassen zodat anderen niet kunnen zitten. Kees zijn zielige armpje deed in dit geval wonderen. Ha ha.

1. Esther:
    3 september 2023
    wow, dus nu is het dan toch zo ver: terug naar huis. zo gek he hoe het kan lopen. maar wat een leuke ontmoeting en fijn dat ze kees zijn handen wilde vervangen. een welkome hulp in jullie geval :-)
    goede reis en wel thuis :-) xx
  2. Janneke:
    3 september 2023
    Goed om te horen dat de terugtocht geregeld is. En wat fijn die toevallige ontmoeting die jullie wil helpen met de fiets sjouwen. Goede reis en groetjes Leo en Janneke