Onze terugreis
3 december 2023 - Hoofddorp, Nederland
Tja, en dan startten we gisteren aan onze laatste dag. Het hotel is niet alleen een plaatje maar verzorgt ook een uitgebreid ontbijt. Kees heeft in komoot een aantal hoogtepunten aan elkaar gebreid in een leer-oslo-kennen wandeling. Met een prachtig zonnetje en min 11 was dat een hele leuke besteding. Vooral het operahuis is geweldig. Voor alles lekker de tijd genomen en dan sluiten we onze reis af, halen de auto uit de garage, laden in en rijden in een kwartiertje naar de boot. Deze is een heel stuk groter, maar er staan nog steeds niet veel autos op. Toch is binnen de kermis compleet. We denken dat veel mensen even goedkoop op en neer gaan. Drank inkopen en weer terug gaan. We zwaaien Noorwegen uit. Mooi zo in de schemer. In de stapelbed hut verbouwen we hem naar een echt kees en tanja tentje met de matrassen naast elkaar op de grond. Gezellig, maar het levert helaas geen goede nachtrust op. In de ochtend kijken we hoe de boot de haven van Kopenhagen in vaart. Min 1 voelt als lekker temperatuurtje nu. En dan rijden we de boot af en startten we aan de lange 10 uur durende autorit terug. Onze auto ziet er inmiddels niet meer uit. Twee autobanden op de achterbank, nog steeds, en overal lege flessen, lege verpakking, dat wordt uitmesten thuis. We maken sneeuw en mist mee in Denemarken, Duitsland gaat tamelijk smoothie, en in NL start het met licht sneeuwen. We eten bij een pizzeria net van de snelweg voor vooroorlogse prijzen. Zijn we niet meer gewend! Nu de laatste lootjes en dan eindigd ons winters avontuur. Het was fijn!

en dan ineens zijn jullie weer thuis. :-)
genoten van jullie winterse ik doe noorwegen in twee weken toer