Op weg naar onze bestemming
26 augustus 2023 - Thessaloníki, Griekenland
Tsjonge jonge wat een dag! En toch os alles erg goed gegaan. Maar ik moet zeggen, voor een gewone vakantie is dit best veel gedoe. Kees had van de week al de fietsen in dozen gepakt, dozen die ik geregeld had via de fietswinkel. Gelukkig konden beide dozen in onze auto en konden we zelf naar schiphol rijden. Marit zorgde voor een soort valid parking en zo konden we simpel en snel de enorme dozen kwijt bij Transavia. Ook de rest ging soepeltjes mee, enkel het uur vertraging van de vlucht was eigenlijk de enige disonantie. Aangekomen op de luchthaven was het wel even wachten op onze buit maar alles kwam er ook ongeschonden uit. Kees heeft ter plaatse zijn fiets in elkaar gezet en ik ging met de twee grote dozen en de 2e kar met tassen naar de uitgang waar de driver mijn 2e kar overnam en ik adequaat onze bagage in zijn auto deponeerde. Hij stond er echt perplex naar te kijken hoe ik dat allemaal deed. De lucht zag grauw van de narigheid en het was drukkend warm 35 graden! Ik zag ook lichtflitsen en hoopte maar dat Kees het droog en safe zou redden. Alles wederom gelukt en bij Christos, ons warmshower contact de fietsen in elkaar gezet. Onder een afdak, was top, want het kwam nu met bakken uit de lucht. Het laatste stuk naar de acco ging soepeltjes langs de boulevard. Prachtig appartementje in matige buurt. Even opgefrist en toen in leuk tentje gegeten op mediterraanse tijd. Weer langs de boulevard terug gefietst naar christos zijn werkplaats, tevens gezelschapsplek. Lekker buiten met biertje onze verhalen gedeeld. We voelden ons wel hippies zo in zo n setting. 12 uur weer de weg terug gefietst. Mooie afsluiting van onze eerste vakantie dag. Het zal nog even wennen zijn aan deze drukkende hitte, want ook s avonds is het nog 26 graden! Nu lekker slapen in onze airco ruimte.

de kop is eraf :-)